SCHETSEN

TELEURGESTELD

Het is laat in de middag. Vanuit de verte zie ik een man heftig gebarend praten tegen een muur. Dichterbij gekomen blijkt hij het te hebben tegen een vrouw achter een geopend venster.

 

Vrijwel alles aan de man is bruinig, zijn kale schedel, zijn boze gezicht op een grijzig stoppelbaardje na, zijn haveloze kleding en schoeisel. Vuil of verwering? Het één sluit het ander niet uit.

 

En van de vrouw achter het geopende venster is het zichtbare deel vaalwit. Haar gezicht, haar door een stof arme jurk nauwelijks verhulde bovenlijf en ook die jurk; wellicht een nachtjapon.

 

‘Je moet goed weten dat je de grootste teleurstelling van mijn leven bent,’ oreert de man in wankel evenwicht. ‘Maar goed, als jij het zo wilt, als jij het zo genoeg vindt, als jij denkt, ik heb een paar keer met hem geneukt en daarmee basta, als jij dat denkt, ok, dan is dat jouw keuze, maar dan moet je wel weten dat je de grootste teleurstelling van mijn leven bent.’

 

‘Ja, ja,’ antwoordt de vrouw, ‘je bekijk het maar.’

 

 

Ik ga er onopgemerkt aan voorbij. Achter me volgt een herhaling van zetten. Dat kan zo nog heel lang doorgaan, of plotseling ophouden door het sluiten van het venster, of vreselijk uit de hand lopen.

 

Je weet het niet.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 18:20
VOOR WIE NOG GELOOFT 1 heeft ontvangen 11
Gisteren | 18:20
VOOR WIE NOG GELOOFT 2 heeft ontvangen 10
Gisteren | 18:20
THEATRAAL heeft ontvangen 10
Gisteren | 18:20
EEN TUIN IN DE REGEN heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk