SCHETSEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poëzie geproefd bij het maandelijkse Open Podium in de OBA op het Oosterdokseiland. Dat smaakte weer goed.

En op de heen en terugweg dat fantastische uitzicht over het Oosterdok. Boten in alle soorten en maten. In de verte de Sint Nicolaaskerk.

Amsterdam op zijn mooist.

 

Eindelijk is de kille wind, die het zonnige weer dagenlang plaagde, lauw geworden. Niemand behalve ik scheen eerder trouwens last van die wind te hebben, maar voor mij is het pas lekker als de temperatuur boven de 25º c komt.

Ieder zijn meug.

 

Als ik de Prins Hendrikkade oversteek, sjeest er zo’n moderne elektrische bakfiets voorbij waarmee meestal ouders hun kind of kinderen vervoeren. Maar deze wordt bestuurd door een oudere man en in de bak zit een nog oudere vrouw. Zoon en moeder? Zij houdt zich angstig vast en loeit: ‘Hoe oe oe oe oe oe oe!

Hij rijdt inderdaad wel erg hard.

 

Ik ga een supermarkt in om lekkers te kopen voor op het balkon met vriendin A. Bij de kassa heeft een donkere jongen, waarschijnlijk van Surinaamse afkomst, alleen een meloen af te rekenen. Ik laat hem voorgaan.

‘Dank je wel, man, is voor mijn moeder. Ja, zij heeft voor mij gezorgd en nu zorg ik voor haar. Zo hoort het toch, of niet soms?’

 

Ik geef hem gelijk.

 

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!