SCHETSEN

 

Je zet koffie voor vriendin A. en jezelf. Dan wil je een flesje koffieroom uit de koelkast pakken. Voor haar, jij drinkt je koffie zwart. Maar als je de koelkast opentrekt, valt er een pannetje met pastasaus uit. Kennelijk stond dat er niet goed in of bleef het ergens aan haken. In ieder geval klettert het op de vloer en spat de saus alle kanten op.

 

Plotseling lijkt de keuken dan het decor van een bloederige misdaadfilm, een plaats delict zonder lijk. Op de vloer, kast, tafel, stoelen, muur en zelfs op het plafond, overal zit de rode smurrie. Ongelovig zien vriendin A. en jij het aan. Laat staan, beste lezer, dat u of jij het ongezien zult geloven.

 

Urenlang ben je bezig de boel zo goed en kwaad als het gaat schoon te maken: goed voor wat betreft de vloer, kast, stoelen en tafel, kwaad voor wat betreft de muur en het plafond. De volgende ochtend ga je daar nog met de witkwast tegenaan. Waardoor het met de muur helemaal goed komt maar het plafond nuances in wit vertoont.

 

Je zegt tegen vriendin A. dat je nooit meer pasta met saus wilt eten. Dat gelooft ze niet erg. Jijzelf trouwens ook niet.

 

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!