SCHETSEN

 

 

 

Het is zondagochtend en de verwarmingsketel slaat telkens in storing. De meter geeft aan dat de waterdruk aan de lage kant is. Dat zal je even verhelpen. Je trekt de stekker uit het stopcontact, sluit een daartoe bestemde slang aan op de kraan van de wasmachine in de berging en op die van de ketel in de stookkast en draait beide kranen open. De druk stijgt gestaag. Dat gaat goed.

 

Als de meter aangeeft dat de druk voldoende is, draai je de kranen weer dicht. Tenminste, dat denk je. Maar bij het loskoppelen van de slang spuit het water in zowel de berging als in de stookkast alle kanten uit. Hoe kan dat, je draaide toch de goede kant op! Of toch niet, of toch wel?

 

Je weet niet beter te doen dan de slang in beide ruimten gauw weer aan te sluiten, waarmee je even twee hevige sproeifonteinen veroorzaakt. En de waterdruk loopt daarna snel op. Je probeert de kranen nogmaals te sluiten en dan lukt dat wonderlijk genoeg wel. Of beter, het was wonderlijk dat het de eerste keer niet lukte. Maar ondertussen staan er twee ruimten blank en ben jij drijfnat geworden.

 

Balend ga je met dweil en emmer aan de slag om de boel te redderen. Vriendin A., die zich tot dan toe wijselijk afzijdig heeft gehouden, roept vanuit de woonkamer dat alles uit is. Je denkt dat ze op het schermpje van de thermostaat doelt en roept terug dat het komt doordat de ketel nog niet is aangesloten. Onzin natuurlijk, wat spoedig zal blijken. Maar onwelgevallig badderend sta je daar niet bij stil. En vriendin A. lijkt je te geloven.

 

Wordt vervolgd.

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!