SCHETSEN

Ik zie het eerst op het internet. Dan mailt vriendin A. het me, er is brand in de garage onder haar wooncomplex. De radio meldt dat die brand nogal uitpakt. De bewoners boven de garage moeten hun woning verlaten. Ze kunnen terecht in de nabijgelegen Stopera, in het stadhuis van Amsterdam voor een kop koffie en tijdelijk onderdak.

 

Ik bel vriendin A. Ze is nog thuis, er hangt een smerige brandlucht, maar voor de rest heeft ze nog geen last. Wel verkeert ze in onzekerheid over de verdere ontwikkelingen. Ik besluit naar haar toe te gaan. In mijn fietstas stop ik een portie ingevroren, zelfgemaakte hutspot. Maar de omgeving van haar woning blijkt te zijn afgezet. Ik lieg tegen een politieman dat ik naar huis wil. Hij zegt dat dat helaas niet kan, dat alle bewoners naar de Stopera zijn en dat ook ik daar terecht kan.

 

Ik bel vriendin A. Ze is nog steeds thuis. Dat zeg ik tegen de politieman. Hij vraagt waar ik dan woon. Ik wijs naar vriendin A’s woning. Door de telefoon zegt zij dat ze voor het raam staat. Ik zie haar en de politieman ziet haar ook. Toch laat hij mij niet door. Ik begrijp dat wel, waarschijnlijk ziet hij best in dat het onzin is, maar hij heeft nu eenmaal de opdracht gekregen niemand door te laten en loopt het risico op zijn donder te krijgen als hij dat dan toch doet.

 

Ik fiets terug naar huis en eet hutspot voor twee. Dan belt vriendin A., het water is bij haar afgesloten en de meeste buren vertrekken of zijn vertrokken. Of ze naar mij kan komen? Dat kan natuurlijk, maar de hutspot is op.

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!