EEN MOOIE ZOMERAVOND

EEN MOOIE ZOMERAVOND 1

 

Zij is naar een vriendin om vakantieverhalen aan te horen. Hij is het ontwend alleen thuis te zijn, kijkt lusteloos tv. Als hij niet op zijn werk is, een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken, is hij vrijwel altijd met haar, thuis of uit, samen of met anderen. Zij werkt in een kantoorboekhandel. Kinderen hebben ze niet, willen ze niet, die zouden maar afleiden van de aandacht voor elkaar. Om dezelfde reden willen ze geen huisdieren.

 

Hij heeft het warm, zweet een beetje. Door de open ramen klinken stemmen van buren op balkons en in tuinen. Hij mist haar, vindt dat kinderachtig van zichzelf, besluit een biertje te gaan drinken op het nabij gelegen Leidseplein: een man moet zich toch ook alleen kunnen vermaken!

 

Het is druk in de stad en op het Leidseplein al helemaal. Gegons als van een volk bijen. Straatartiesten met een veeltalig publiek. Lichtreclames tegen een bleke avondhemel. Half tien en nog drukkend warm.

 

Tevergeefs zoekt hij naar een vrije plek op een terras, kijkt dan besluiteloos om zich heen en schrikt. Vergist hij zich niet? Natuurlijk vergist hij zich niet. Hij herkent zijn eigen vrouw toch wel, en die loopt daar toch echt innig gearmd met de een of andere kerel!

 

Wordt vervolgd.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Vandaag | 14:43
EEN MOOIE ZOMERAVOND 3 heeft ontvangen 5
22.05 | 17:17
EEN MOOIE ZOMERAVOND 2 heeft ontvangen 6
11.05 | 07:59
EEN MOOIE ZOMERAVOND 1 heeft ontvangen 5
08.05 | 19:23
DE SPIN heeft ontvangen 7
Je vindt deze pagina leuk